Aikuisten liikuntaryhmien tuntikuvaukset
Kevätkausi 8.1.2024-20.4.2024

Kehonhuolto 

Vaihtuvia tunteja kehoahuoltavalla ajatuksella. Tunti sisältää alkulämmittelyn, tasapainoharjoituksia ja dynaamisia liikkuvuus harjoituksia.

Keskiviikko 11.30-12.15 
Ohjaaja: Anna
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 50€

*

FasciaMethod 

Suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuolto-menetelmä. FasciaMethod  koostuu liikkuvuusharjoittelusta, täsmävenyttelystä kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelusta ja turvallisesta faskiakäsittelystä pallolla. Harjoittelu on rauhallista, laaja-alaista, täysiä nivelten liikeratoja hyödyntävää.

Torstai 17.30-18.25 
Ohjaaja: Tuula-Riitta
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 75€

*

Hyvinvointijumppa

Omat ryhmät naisille ja miehille. Tunti koostuu alkulämmittelystä, lyhyestä lihaskunto-osuudesta, venyttelyistä sekä loppurentoutuksesta. Tunnin päätteeksi nautitaan keittiössä kahvit ja pullat. Sopii jokaiselle miehelle ja naiselle!

Maanantai 11.30-12.15, Äijähyvinvointijumppa 13.00-13.45
Ohjaaja: Sini
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 50€

*

Rentoutus 

Tunnilla keskitytään hengityksen ja liikkeen avulla palauttamaan hermostoa.  Tunnilla tavoitellaan kiireettömyyttä ja kehon ja mielen rentouttamista. Tämä tunti soveltuu loistavasti sinulle, kun haluat palautua päivän stressistä kunnolla edes kerran viikossa. Sekä sinulle kun haluat opettaa mielellesi ja kehollesi sitä kuinka palautua päivittäisestä stressistä. Tunnin runko rakentuu alustavista hyvänolon liikkeistä, rentouttavista kehollisista tekniikoista mm. hengitystä ja tietoisuusharjoitteita hyödyntäen sekä loppurentoutuksesta selinmakuulla. Tunnilla voi olla toisinaan mukana myös hoitavia soittimia kuten äänimalja ja matala rumpu.

Sinulla ei tarvitse olla mitään kokemusta aiheesta. Riittää, että olet ihminen.

Kun tulet tunnille varustaudu niin, että pysyt lämpimänä. Suositeltavaa ottaa mukaan viltti ja villasukat. Myös rukkaset ja pipo, jos olet viluinen.

(Akuuteissa tai vaikeissa mielenterveyden diagnooseissa ota yhteyttä omaan lääkäriin ennen ilmoittautumista.)

Tiistai 18.00-18.55
Ohjaaja: Eija Selina
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 55€

*

Yin-jooga

Lempeä kehon ja mielen harjoitus. Asanat ovat lempeitä ja pitkäkestoisia joissa viivähdetään kehoa kuunnellen useita minuutteja.

Torstai 19.00-20.00
Ohjaaja: Tanja
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 75€
HIIT/LIIT ( HIGH/LOW INTENSITY INTERVAL TRAINING)

30 min pikatreeni korkealla intensiteetillä ja intervalliharjoittelulla. Tunti kostuu 5 min sykettä nostattavasta alkulämmittelystä, jonka jälkeen siirrytään suoraan treeniosuudelle. Treenissä 5 teholiikettä, 3 kierrosta, työskentelyaika 30 sekuntia. Tammikuu aloitetaan kevyemmillä harjoituksilla joten aikaisempaa taustaa ei vaadita. Harjoitusten haaste lisääntyy asteittain kevään ajan. Eli tämä treeni kehittää maitohaponsietokykyä ja hapenottoa. Kaikista liikkeistä on myös saatavilla vaihtoehtoja, jolloin voit itse säädellä treenin tehon. Ps. tämä treeni on tarpeellinen mutta epämukavuuden vuoksi kotona jää usein tekemättä! Tule siis nauttimaan ihanan kamalasta poltteesta hyvässä seurassa!

Maanantai klo: 17.00-17.30
Ohjaaja: Anna
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 30€

*

Crosstraining

Toiminnallista lihaskunto ja kestävyysharjoittelua koko kropalle. Tunti suoritetaan kiertoharjoitteluna jossa harjoitellaan monipuolisesti kuntoiluvälineillä sekä kehonpainolla. Harjoitus on intensiivinen, mutta jokainen voi itse säädellä omaa suoritustehoa. Ohjaaja ohjeistaa jokaisen liikkeen ja tarvittaessa antaa vaihtoehtoisen liikkeen. Tunti aloitetaan aktivoivalla alkulämmittelyllä ja lopuksi tehdään palauttavaa venyttelyä

Maanantai 17.35-18.40 ja Keskiviikko 19.10-20.15
Ohjaaja: Anna & Sini
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 65€

*

Jumppamix

Tunti, jonka teema vaihtuu 2 viikon välein. Teemoja ovat mm. kahvakuula, omankehon paino, keppijumppa ja käsipainot.

Keskiviikko 10.30-11.15
Ohjaaja: Anna
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 50€

*

Kuntojumppa

Monipuolista perusjumppaa, joka sisältää alkulämmittelyn, lihaskunto-osuuden ja venyttelyn. Tavoitteena on peruskunnon säilyttäminen ja hyvä olo. Jokainen saa tehdä niin rankan treenin kuin haluaa. Sopii varttuneemmillekin. Tule mukaan, vaikka edellisestä jumppakerrasta olisi kulunut jo useampi vuosi. 

Tiistai 19.00-19.55
Ohjaaja: Mirka
Paikka: Vuorelan koulu, lohko 3.
Hinta: 55€

*

Kuntonyrkkeily

tehdään harjoituksia sekä itsenäisesti että parin kanssa. Tunnilla koko vartalo saa liikettä ja erityisesti niska-hartiaseutu. Vartalonhallinta kehittyy ja kaloreita palaa. Tehdään lisäksi monipuolisia lihaskuntoharjoituksia kehonpainolla ja lopuksi venytellään. Tunti sopii miehille sekä naisille ja myös nuorille!

Keskiviikko 19.15-20.15
Ohjaaja: Reino
Paikka: Suininlahden koulu
Hinta: 60€

*

Kuntosalicircuit

Treenataan kiertoharjoitteluna monipuolisesti eri lihasryhmiä. Tunneilla käytetään mm. kuntosalilaitteita, irtopainoja sekä oman kehon painoa. Tunti aloitetaan aktivoivalla alkulämmittelyllä ja lopuksi tehdään palauttavaa venyttelyä. Tunti soveltuu jokaiselle lihaskuntoharjoittelusta kiinnostuneelle. Tunneilla ohjaaja opastaa jokaisen liikeen ja tarvittessa antaa vaihtoehtoisen liikkeitä joten aiempaa kokemusta et tarvitse.

Torstai klo: 17.00-18.05, klo: 18.10-19.15
Ohjaaja: Sini
Paikka: Suininlahden kuntosali
Hinta: 60€

*

Naisten sähly

Sählyä kannustavassa ja leppoisassa seurassa aikuisille naisille ja yli 13-vuotiaille nuorille naisille. Ei edellytä aikaisempaa pelikokemusta. Oma maila mukaan. Rohkeasti mukaan pelaamaan!

Torstai klo: 18.45-20.00
Omatoiminen ryhmä, tiedustelut ryhmästä Annan kautta
Paikka: Vuorelan koulu
Hinta: 35€


*

Äijäpuntti

Koko kropalle suunnattu kiertoharjoitus, välineinä mm. kuntosalilaitteet ja irtopainot. Vahvistetaan käsiä, selkää, vatsaa, jalkoja ja rintaa oman tason mukaan miesporukalla. Tuntien tavoitteena on kohti parempaa hyvinvointia, lihaskunnon kohentaminen, vinkkejä reenaamiseen ja rento meininki. Myös porukan toiveita kuunnellaan! Tunti aloitetaan aktivoivalla alkulämmittelyllä ja lopuksi tehdään palauttavaa venyttelyä. Tunti soveltuu jokaiselle lihaskuntoharjoittelusta kiinnostuneelle. Tunneilla ohjaaja opastaa jokaisen liikeen ja tarvittessa antaa vaihtoehtoisen liikkeitä joten aiempaa kokemusta et tarvitse.

Maanantai klo: 19.00-20.00
Ohjaaja: Anna
Paikka: Suininlahden kuntosali
Hinta: 60€

*

Aamujumppa

Koko keholle suunnattu lempeä aamunavaus, joka herättelee käyntiin aineenvaihdunnan ja antaa pirteyttä päivää. Jumppa koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto-osioista sekä loppuverryttelyistä. Sopii kaiken ikäisille ja lihaskunto liikkeet on mahdollista tehdä myös tuolilla.

Perjantai klo: 9.00-9.45
Ohjaaja: Anna
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 50€

*

Lihaskuntojumppa 75min

Lihaskuntojumppa 75 min sisältää alkulämmittelyn, monipuolista lihaskunto-harjoittelua, sekä loppuvenyttelyn. Tunneilla käytetään muun muassa oman kehon painoa, käsipainoja, kuminauhoja, kahvakuulia sekä jumppapalloa. Tunti sopii sekä aloittelijoille että kokeneille liikkujille. Tunti kehittää lihasten voimaa ja kestävyyttä, aerobista kuntoa, kehonhallintaa sekä koordinaatiota ja liikkuvuutta.

Sunnuntai klo: 18-19.15
Ohjaaja: Sini
Paikka: Vuorelan koulu
Hinta: 72€

Lavis

Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Kuten lavatansseissa, Laviksessa tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi, silti lähdet tunnilta hikisenä.

Tunti koostuu vaihdellen seuraavista tanssilajeista: Valssi, humppa, jenkka, polkka, masurkka, tango, rock, jive, foxi, fusku, salsa, cha cha, rumba ja samba.

Lavis-lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja ja jokainen löytää tunnilta omat tähtihetkensä. Kunnon kohotus käy huomaamatta, kun liikutaan isossa ryhmässä, jokainen omalla tyylillään ja tehollaan. Lavis-lavatanssijumppa tempaa mukaansa hyvin erityyppisiä ihmisiä. Yhteisenä nimittäjänä Lavista harrastavilla ihmisillä on irrottelun ja hauskanpidon halu sekä erilaisen elämysten hakeminen arkisten asioiden rinnalle.

Tiistai klo: 10.30-11.15, torstai 16.30-17.15
Ohjaaja: Anna
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 50€

*

ATT 

Annan Tanssi Tunti sisältää matalan kynnyksen tanssillista liikuntaa ja ohjaajan itse kehittelemiä koreografioita. Tunnin aikana hiki irtoaa ja nauru raikaa. Liikkeet voi tehdä myös tuolilla istuen.

Torstai klo: 13.00-13.45
Ohjaaja: Anna
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 50€
Ikinuorten kuntosalicircuit 

Ikinuorille oma kuntosalitunti jossa aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Kuntosalicircuitissa treenataan kiertoharjoitteluna monipuolisesti eri lihasryhmiä kuntosalilaitteilla sekä vapailla painoilla. Tunneilla käytössä mm. kuntosalilaitteita, kahvakuulia, käsipainoja ja myös harjoitellaan oman kehon painolla. Ohjaaja opastaa jokaisen liikeen tekniikat ja antaa tarvittaessa vaihtoehtoisen liikkeen. Tunti aloitetaan aktivoivalla alkulämmittelyllä ja lopuksi tehdään palauttavaa venyttelyä.

Keskiviikko klo: 15.30-16.30
Ohjaaja: Sini
Paikka: Suininlahden kuntosali
Hinta: 55€

*

Ikinuorten lihaskuntojumppa 

Tunnilla tehdään sykettä nostattavia liikkeitä oman kehon painolla ja eri välineillä. Tunnin aikana hiki virtaa! 

Maanantai 10.30-11.15
Ohjaaja: Sini
Paikka: Vuoku-talo
Hinta: 50€

*

Ikinuorten sulkapallo

pelataan varttuneessa seurassa. Tunneilla ei ole ohjaajaa, mutta tarvittaessa vastuuhenkilö auttaa alkuun. Peliaikaa on klo 12-14, voit tulla mukaan liukuvasti oman aikataulusi mukaan. Oma maila mukaan!

Torstai klo: 12-14
Omatoiminen harjoittelu, vastuuhenkilönä toimii Sirpa
Paikka: Tanhula
Hinta: 35€

*

Ikinuorten tuolijumppa

Lihaskuntoa kohentavaa ja ylläpitävää liikuntaa, joka sopii kaikille myös vähän liikuntaa harrastaneille sekä reumaatikoille tai muille niveloireisille. 

Tiistai klo: 10.30-11.25
Ohjaaja: Sini
Paikka: Vuorelan nuorisotila
Hinta: 45€