VuoKu-talon historia


Asukastalo rakennetaan kaikkien alueella asuvien ja täällä toimien yhteiseen käyttöön. Asukastalo rakennetaan kunnan vuokramaa-alueelle. Koko Simpan ranta-alueen suunnittelu on tehty hyvässä yhteistyössä kunnan kanssa. Asukastalon ja parkkipaikkojen sijainnit ovat ratkaistu niin, että uimarannan käyttömahdollisuudet paranevat mm. parkkipaikkoja lisäämällä uimarannan läheisyyteen ja uusi asukastalo parantaa merkittävästi alueen palveluja. Ja koko Simpan ranta-alueen ilme uudistuu.

Tältä sivustolta saat tietoja asukastalo hankkeesta ja sen etenemisestä.

Asukastalo hankkeen historiaa
 

Asukastalo valmistuu syksyyn mennessä

Kesäkuussa asukastaloon asennetaan lattiat, kalusteet ja lvi-, sähkö- sekä tietotekniikka-asennuksia. Tämän jälkeen ovat vuorossa pihatyöt ja käyttöönottotarkastus.

Taloon tulee reilun 90m2 monitoimisali (max 90 hlölle) liikunta-, tapahtuma-, koulutus-, kokous- ja juhlakäyttöön ja noin 30m2 kokous & keittiötila 12-16 hlölle. Lisäksi taloon tulee Vuokun toimisto, eteisaula, naisten ja miesten vessat sekä varasto liikuntavälineille ja pöydille sekä tuoleille. Talon vieressä on iso 40 henkilöauton parkkipaikka. 

Taloa tullaan käyttämään Vuokun toimintaan ja tarjotaan kunnan käyttökorvausta vastaan Kunnonpaikan järjestötilassa toimineille ryhmille. Taloa tullaan vuokraamaan joko monitoimisali + keittiö&neuvottelutila yhteensä tai monitoimitila ja keittiö&neuvottelutila erikseen tiloina.

Lähiaikana kartoitetaan talon käytöstä aiesopimuksen tehneiden tarpeet ja toiveet, määritetään vuokrahinnat ja perustetaan asukastalon käyttökalenteri.

Kevättalvi 2018

Talolla on tällä hetkellä menossa sisämaalaukset, VuoKun väreissä tietenkin. Talon lämmitystä on hoidettu väliaikaisesti sähköllä, maalämpöpumpun asennus tapahtuu lähiviikkoina. 

Syksy 2017

Kesän aikana asukastalo nousi jo harjakorkeuteen, sai vesikaton päälleen ja ulkoseinät ovat jo kertaalleen maalattu. Myös lattioiden eristykset, putkitukset ja valut saatiin tehtyä ennen syksyä. 

Syksyn ja loppuvuoden aikana talon sisällä on tehty eristys-, sähkö- ja LVI-töitä sekä sisäseinärakenteet.

Loppuvuoden ja vuodenvaihteen aikana talon lattiavalumassaa on kuivattu lämmittämällä lattiaa ja keräämällä kuivaajalla sisäilmasta kosteutta pois. Usean viikon ajan kuivaaja on päivittäin kerännyt 5-10 litraa vettä rakenteista ja sisäilmasta pois. Tällä toimenpiteellä haluamme varmistaa, ettei asukastaloon tule sisäilmaongelmaa.

Tähän mennessä rakennus- ja muonitustalkootöitä on tehty vajaa 2000 talkootyötuntia. Iso kiitos jo tässä välivaiheessa kaikille innokkaille talkoolasille!

Sisärakentamis- ja talkootyöt jatkuvat tammikuun puolessa välissä sisäseinien maalauksilla ja tasoittamisilla. Kettusen Jaska tulee tarkemmin ilmoittamaan milloin työt alkavat ja minkä verran päivittäin talkoolaisia tarvitaan.

Kesä 2017

  • kesäkuun alku; ulkopuoliset lvi-, salaoja- ja sadevesityöt sekä parkkialueen kantavat kerrokset
  • heinäkuun loppu; lattiavalut ja tätä edeltävät työt
  • elokuu; elementtien ja vesikatteen asennus

12.5.2017 pohja- ja perustukset valmiit

2.5.2017 rakennustöiden aloitus

10.4.2017 aloitettiin puiden kaato asukastalon rakentamispaikalta ja parkkipaikoilta

6.4.2017 aloitettiin tontin raivaus risusavotalla

4.4.2017 Asukastalon LVI-urakoitsijaksi valittiin LVI Tahko Nilsiästä ja sähköurakoitsijaksi 100 Sähkö Toivalasta

26.3.2017 Asukastalon pääurakoijaksi valittiin Virranta-Yhtiöt Vuorelasta

22.12.2016 ELY- keskus teki rahoituspäätöksen
 
30.5.2016 Siilinjärven kunnanhallitus teki päätöksen maa-alueen vuokraamisesta ja vanhojen rakennusten myynnistä Vuokulle

22.3.2016 Kalakukko ry:n päätös puoltaa hanketta

10.9.2015 ensimmäinen juttu Uutis-Jousessa

18.5.2015 johtokunta nimesi hanketyöryhmän

 

 

Asukastalon esite
KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
Vuorelan Kunto rakentaa asukatalon Simppaan
KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
Asukastalon urakoitsijaksi valittu Virranta- yhtiöt
KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
Asukastalon asemapiirros
KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI
Asukastalon pohjapiirros
KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI